Ilyennincs

Színvak emberek életükben először látják a színeket. Nem találom a szavakat.

A világon közel 300 millió ember színvak. Ők nem úgy látják a világot, ahogyan mi, rengeteg színnek a létezéséről még csak nem is tudnak, mert sohasem látták őket. Egy cég kifejlesztett egy speciális szemüveget, amellyel képesek lehetnek úgy látni a világot, ahogy azelőtt soha. Úgy látni a világot, ahogyan mi. Gyönyörű videó.

A videó elején megszólal néhány színvak ember, beszélnek a betegségükről, arról, hogy mennyire kíváncsiak arra, hogy milyen lehet a világot úgy látni, hogy az összes színt érzékelik. A színvakok nem tudják megkülönböztetni a zöld és piros színeket, ezért például egy pipacsmezőt ők teljesen zöldnek, vagy valamilyen fakó árnyalatnak látnak. Rengeteg szín létezéséről nem is tudnak! Belegondoltál abba, milyen érzés lehet, ha egy olyan színt látsz, amit eddig még sohasem láttál, még csak hasonlót sem?

Nos, ezek az emberek kaptak egy lehetőséget, hogy átéljék ezt az élményt. Speciális napszemüvegeket kapnak, amelyek úgy vannak megtervezve, hogy a szem hiányzó érzékelő receptorait ellensúlyozzák, ezzel lehetőséget teremtenek arra, hogy viselőik minden színt úgy láthassanak, mint az egészséges szemű emberek. A reakciók elképesztőek, nagyon megható az egész.

15 "Jóvanazúgy" megoldás - szakemberek, akiket jobb elkerülni :D
7 kép ami tökéletesen megmutatja, milyenek a mai lányok
Ez a ház több mint 300 éves - amikor meglátod belülről, leesik az állad!
12 nőtípus, akik a legalkalmasabbak házasságra. A te barátnődre jellemzőek ezek?
13 dolog, amit kizárólag a férfiak érthetnek
A lányuk 14 éves volt, amikor megvette első saját házát. De amikor az anyja meglátta belülről, nem akart hinni a szemének.
A legextrémebb tradicionális testmódosítások
17 ok, amiért a csodával egyenlő, hogy a 60-as és 70-es évek gyermekei megérték a felnőtt kort
Egy jól működő kapcsolat biztos jele, ha nincs nyoma Facebookon
13 vicces szülés előtti és utáni fotó...a negyediket egyszerűen imádom!
Hírességek, akiknek kifejezetten jót tett a plasztikai műtét
Ezt a fotót küldte el a lány a barátjának, aki azonnal szakított vele ahogy meglátta a teljes képet!