Ilyennincs

Miután megnézted ezt a videót, soha többé nem fogod sajnálni Illés bácsit

Én kimondom: ennek a cukrászdának be kellett zárnia! Nézd meg az állapotokat, a mocskot, az elavult berendezéseket. Barna Illés hozzáállása a történtekhez sem a legszimpatikusabb.

Nincs mese: ez a cukrászda már 20-30 éve fennakadt volna egy ellenőrzésen. Elavult, rozsdás gépek, kosz, szemét és hatalmas rendetlenség. Persze, nem várja el senki hogy csillogjon-villogjon minden, mert nagynevű éttermeknél is fordulhatnak elő higiéniai hiányosságok.

Viszont! Itt egész más a helyzet. Látszik, hogy Barna Illés egy forintot nem forgatott vissza a profitból üzletének karbantartására, felújítására. Ez így nem állapot. Tegye mindenki a szívére a kezét: jóízűen falatozna az itt kapott fagylaltból, süteményből? Nyugodt szívvel adná a gyerekének a vállalhatatlan körülmények között készült édességeket?

Illés bácsi sajnálom, mert egész életében ezzel foglalkozott, és egy csapásra megsemmisült élete munkája. Idős úr lévére minden nap beállt a pultba, bement a műhelybe és készítette a fagyit és krémeseket. Becsülendő, hogy sok-sok évtized munka után is ugyanolyan alázattal csinálja, amihez a legjobban ért. Emberileg tehát maximálisan sajnálom őt. Viszont ha szakmailag közelítjük meg a dolgot, egész más a helyzet. Ha egy kínai büfében lennének ilyen állapotok, senki sem írna alá petíciót, hogy megakadályozzák a bezárást, ez nem is kérdés. Itt éveken, sőt évtizedeken át úgy készültek tej alapú édességek, hogy egy fillért nem költött a tulajdonos felújításra, korszerűsítésre, de a takarítást is mellőzte, ez egyértelműen látszik.

A hozzáállása pedig sajnos nagyon tipikus: más a hibás. Az a hibás, aki névtelen bejelentést tett a NÉBIH-nek. Miért is? Ha nem lett volna semmi baj, megúszta volna egy-két figyelmeztetéssel, hogy mit kéne kicserélni. Neki viszont az egész épületet fel kell újítani, a teljes gépparkot lecserélni! Ki tehet arról, hogy az elmúlt 20-30 évben ezek közül semmi nem történt meg? A névtelen bejelentő? Nem hiszem…

Gönyörű képek újdonsült apukákról és kisbabájukról. Az ötödiket nézd :)
A 11 legőrültebb dolog, amiket részegen műveltek az emberek. A negyediket egyszerűen nem értem.
Victoria's Secret modellek megmutatták magukat smink nélkül!
18 fénykép, ami megmutatja, hogy a gyerekek mellet egy pillanatig sem lehet unatkozni
Sztárok, akik borzalmasan öregedtek meg
A lány megtréfálta április 1-én a barátját, de a dolog fordítva sült el...
Olyat tett az évzárón az igazgató, amit eddig egyetlen iskola sem tett meg
Az apának a bőre alatt is pénz volt. Megmutatta fiának, hogyan élnek a szegények. A fiú válaszától a hideg is kirázott minket!
32 dolog, amiből biztosan tudhatod, hogy magyar vagy!
Emlékszel még Xenára? Így néz ki napjainkban:
8 kegyetlenül őszinte Facebook értesítés, amit azonnal be kéne vezetni
6 egyszerű és látványos kísérlet, amivel bárkit lenyűgözhetsz