Ilyennincs

Ez a szerelem öt szintje! Te sem tudsz továbblépni a harmadikról?

Jed Diamond pszichológus 40 év kutatás után arra jutott, hogy az emberek többsége megtalálja élete nagy szerelmét. Az egyetlen probléma csak az, hogy nem tudják egyben tartani a kapcsolatot mind az öt szakaszon keresztül, mivel legtöbben csak a harmadikat érik el.

Nézzük melyek ezek a fázisok!

1. A szerelembe esés

A szerelem azon szakasza, amikor azon kapod magad, hogy elterítenek a boldogság hormonok felhői. Ez az az időszak, amikor az összes vágyat ráereszted a partneredre. A partnered villámgyorsan az ideális pár lesz számodra, akinek semmiféle hibája nincs.

Ekkor még úgy érzed, bármilyen kívánságodnak megfelel, és elhiszed minden szavát. Annyira hiszel az igaz szerelemben ebben a szakaszban, hogy nincs az a kritikus hang, ami meggyőzhetne, hogy légy kicsit óvatosabb.

2. A párrá válás

Ebben a szakaszban a szerelem még erősebbé válik, és a sok egymást követő randiból kapcsolat lesz. Sokkal jobban megismeritek egymást és a jelenléted egyre jobban hatással lesz a partnered életére.

Ez az egység és öröm időszaka. Egy bizonyos ponton, hónapokkal vagy évekkel később megjelenhetnek a gyerekek – ez csak még jobban erősíti a kapcsolatot.

Biztonságban érzitek magatokat, talán még van némi szenvedély köztetek. Biztosra veszed, hogy megtaláltad a hozzád illő embert, és a kapcsolatotok meg van írva a csillagokban is.

3. Kiábrándulás

Ez az az időszak, amikor mindenben csalódsz a korábbi várakozásokhoz képest. Ekkor elkezded érezni, hogy az érzéseid eltűnnek, és sosem jönnek már vissza. A partnered egyre kiszámíthatóbb és a viselkedése is képes idegesíteni. Ilyenkor azt gondolod szükséged lenne egy kis időre nélküle, sőt az is megfordul a fejedben, hogy talán nem ő az igazi számodra. Minél többet gondolkozol ezen, annál közelebb kerülsz ahhoz a megoldáshoz, miszerint jobb, ha nem kínzod magad és a partnered egy olyan kapcsolatban, amiből látszatra már kifogyott a gőz.

4. A valódi, tartós szerelem létrehozása

Ha becsukod a szemed, erőt veszel magadon, és mindent megpróbálsz, hogy folytasd, annak ellenére, hogy már amúgy nem szívesen tennéd, akkor meglehet, hogy keresztül verekszed magad a harmadik szakaszon, és elérsz a negyedikhez.

Az elméd megszabadult azoktól az illúzióktól, amiket a partnereddel szemben tápláltál a korai szakaszokban. Az ember, aki előtted áll, nem az, akit álmaidban elképzeltél magadnak, viszont igazi hús vér ember. Ekkor már elfogadod, sőt megérted a hiányosságait.

Itt az ideje, hogy az utolsó szakaszba kerüljetek.

5. Használjátok a bennetek lévő közös erőt a világ megváltoztatására

Most, hogy megtanultad áthidalni a nézeteltéréseket, és rátaláltál egy mélyebb, erősebb, tartós kapcsolatra egy igazán felszabadító következtetésre juthatsz: ti ketten olyan erősek vagytok együtt, hogy megtudnátok változtatni a világot.

Nem csak azért mentek együtt végig ezen az életen, mert már muszáj, hanem tökéletes partnerségben haladtok, valami nagyobb dolog érdekében. Ez lehet az, hogy együtt dolgoztok valamin, együtt írtok, együtt hoztok létre valamit – bármi.

Amikor elkezdetek egy nagy egészként működni, túllépve az összes korábbi szakaszon, akkor tudod csak teljes bizonyossággal állítani, hogy ez az ember melletted az igazi.

Ha a pasid ezt a 12 dolgot műveli, akkor egyszerűen megőrül érted!
A 32 legdurvább szelfi a világon. Kapaszkodj meg, ez erős lesz!
15 gyerek, akik nagyon jó nevelést kaptak szüleiktől :)
Három férfi ült a házam előtt. Behívtam őket, és ezután...
8 kegyetlenül őszinte Facebook értesítés, amit azonnal be kéne vezetni
Egymásnak esik a srác és a barátnője a liftben, a nőt figyeld mögöttük!
20 ember, akik túl büszkék ahhoz hogy szerelőt hívjanak, ezért inkább feltalálták magukat :D
Állandóan bántották a fiút a fülei miatt, figyeld mit léptek erre a szülők!
9 hónapos terhes feleségét kamerázta, amikor megdöbbentő dolog történt
22 sokkoló rajz, aminek a rejtett üzenetei csontig hatolnak
Ismerkedés, 2016. A fiú válasza megér egy misét
Csak krumpli kell hozzá, és sonka, sajt. Az egyik legfinomabb és leggyorsabb étel, amit valaha ettem!